18-6-2019

 

Gisteren aangekomen in Cherbourg.We waren om 1.30 uur s ‘nachts vertrokken uit Fecamp voor een gunstige stroming. Dat is nog heel wat rekenwerk want je wil ook met genoeg water aan komen.Het was een prachtige trip.  s’ Nachts vaarden we weg met volle maan en glazig water. Geen wind dus wel weer de motor aan moeten houden. Ik heb de eerste 4 uur gevaren. Net toen Ype in bed lag schrok ik van een geklots en een zwarte vlek naast de boot. Wat is dat nou?

 

Toen zag ik aan de andere kant van de boot in het maanlicht 2 dolfijnen omhoog springen! Wow wat gaaf! Net toen ik Ype riep gingen ze weg.  Gelukkig was hij niet wakker geworden. Ze sprongen nog één keer omhoog als afscheid. Wat een mooie ervaring.

 

03

 

Dit was een mooi begin van de dag. De zon op zien komen, heel speciaal. Lekker geslapen daarna. De meisjes ook. Het was helder en we hadden het allen erg naar ons zin. Zingend als zeemeerminnen hebben we de dag doorgebracht in de hoop dat de dolfijnen terug kwamen. Om 16.00 uur kwamen we aan in Cherbourg. Het landschap is veranderd van krijtsteenrotsen naar wat meer bergachtig landschap. Morgen varen we naar de kanaal eilanden. Ik hoop dat het weer beter is als dat wat ze voorspeld hebben.

 

Groetjes Rosalinde

 

06